Dronevideo laten maken

Maak contact met video

Drone video laten maken

Kies voor de ultieme luchtopname-ervaring bij DutchQuest. Als gelicenseerd dronebedrijf in Nederland bieden we professionele dronevideo’s. Onze expertise strekt zich uit tot diverse videoproducties, waarbij we vaak drones integreren voor een meeslepende visuele ervaring. Of het nu gaat om een bedrijfsvideo, eventvideo, of een ander project, DutchQuest levert hoogwaardige resultaten die blijven hangen. Ervaar de kracht van luchtopnames met DutchQuest. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw visie te bespreken.

Drone video aanvraag

Contact Us

Gewoon duidelijk

Van aanvraag tot oplevering hanteren wij een maand, maar bij spoed leveren we binnen een week. Onze video’s variëren doorgaans tussen de €1000 en €5000 ex btw. Onze producties zijn inclusief:

 • Duidelijke planning, draaiboek en script
 • Filmdag met filmmaker en professionele apparatuur
 • Montage met muziek, naamtitels, ondertitels en logo
 • Volledige gebruiksrechten en video in alle formaten
 • Snelle oplevering binnen 5 werkdagen na filmdag

Onze aanpak

Onze aanpak is verdeeld in verschillende fasen: voorbereiding, productie, montage en afronding. Meestal neemt het hele proces van aanvraag tot afronding ongeveer een maand in beslag, maar in bepaalde gevallen kunnen we zelfs binnen een week klaar zijn. De kosten voor onze videoproducties liggen doorgaans tussen de €1000 en €5000, afhankelijk van de complexiteit en omvang van het project.

1. Voorbereiding

 • Tijdens een eerste kennismaking verzamelen we informatie voor een krachtig concept en een duidelijke aanpak.
 • Na deze kennismaking sturen wij een gedetailleerde offerte en planning, zodat je alles op je gemak kunt doornemen.
 • Bij akkoord op de offerte beginnen wij met het opstellen van een helder script, waarbij we jouw feedback nauwkeurig verwerken.
 • Wij stellen een duidelijke planning en draaiboek op voor de productiedag, zodat alle betrokken partijen weten wat er van hen verwacht wordt.
 • Je ontvangt van ons praktische instructies om je optimaal voor te bereiden op de opnames.

2. Productie

 • De meeste van onze video’s worden in slechts één dag opgenomen met een professioneel team van 1 tot 3 mensen.
 • Of het nu in binnen- of buitenland, bij de klant of in de studio is, elke productie is maatwerk.
 • Onze cameramensen zijn vaak zelfregisserend, wat betekent dat ze naast hun camerawerk ook een regieachtergrond hebben. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer voor de mensen voor de camera, wat resulteert in authentieke opnames.

3. Montage

 • Binnen 5 werkdagen na de opnames kun je de eerste montage verwachten.
 • We monteren alle beelden en voegen muziek, voice-over, titelanimaties, logo-animatie, ondertiteling en alles wat in de scriptfase is bepaald toe.
 • Je ontvangt een eerste versie van de video om rustig te bekijken en je feedback met ons te delen.
 • Na maximaal 3 feedbackrondes hebben we een onderscheidende video die je met trots kunt delen.

4. Oplevering

 • Je ontvangt een handige downloadlink waar je de video in elk gewenst formaat kunt downloaden.
 • Je verkrijgt de volledige rechten over de video en al het bronmateriaal.
 • We bewaren alle projectbestanden gedurende 3 jaar, mocht je op een later moment aanpassingen willen laten maken.
 • We staan klaar om je te adviseren over het publiceren van je video en werken samen met gespecialiseerde partners om de video effectief onder specifieke doelgroepen te verspreiden.

Drone video laten maken kosten


Ontdek de pracht van verbluffende dronebeelden tegen een aantrekkelijk starttarief bij DutchQuest, waar een van onze gelicenseerde dronepiloten gedurende 2,5 uur bij je langskomt. Voor een overzicht van onze tarieven kun je hier onze richtprijzen bekijken. Zowel voorafgaand aan als op de dag zelf zullen we zorgvuldig beoordelen of het verantwoord is om op de desbetreffende locatie te vliegen. Bij DutchQuest staat veiligheid voorop, en als het om welke reden dan ook niet toegestaan is om op te stijgen, beschikken wij over creatieve alternatieven om toch een indrukwekkend resultaat te bereiken.

Wat de oplevering betreft, bieden wij de flexibiliteit van directe beschikbaarheid. Bovendien gaan wij nog een stap verder door de mogelijkheid te bieden van live registratie tijdens de dronevlucht. Hierdoor kunnen de indrukwekkende dronebeelden direct online of op televisie worden vertoond, waarmee je een unieke en dynamische dimensie aan jouw project toevoegt. Wil je de dronebeelden integreren in een totaalproductie, zoals een bedrijfsvideo? Dat behoort ook tot de mogelijkheden.

Bij DutchQuest geloven we in het creëren van een complete ervaring, en een dronevideo is meer dan alleen beelden vastleggen. Het is het vertellen van een verhaal, het overbrengen van emotie en het bieden van een onvergetelijke kijkervaring. Kortom, voor het laten maken van een professionele dronevideo ben je bij DutchQuest aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen te werken aan een project dat niet alleen voldoet aan, maar jouw verwachtingen overtreft.

Drone video laten maken in combinatie met bedrijfsfilm


In de hedendaagse media is dronevideo niet meer weg te denken. Wat voorheen voorbehouden was aan grote Hollywood-producties, is nu gemeengoed geworden in allerlei series en tv-programma’s. Bij DutchQuest maken we het mogelijk om ook jouw bedrijfsfilm te voorzien van adembenemende dronevideo’s. Onze diensten bieden een totaalproductie inclusief dronevideo tegen een zeer scherp tarief.

Het integreren van dronevideo in jouw bedrijfsfilm gaat verder dan enkel visuele pracht; het creëert een indrukwekkende dynamiek die de kijker snel boeit en vasthoudt. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep van begin tot eind geboeid blijft door jouw bedrijfsfilm.

Bij DutchQuest begrijpen we dat een bedrijfsfilm niet alleen informatief moet zijn, maar ook moet inspelen op de emoties van de kijker. Daarom streven we ernaar om met onze totaalproductie, inclusief dronevideo, een onvergetelijke indruk achter te laten. We nemen de tijd om jouw bedrijfsverhaal te begrijpen en te vertalen naar boeiende beelden die de kern van jouw boodschap vastleggen.

Dus, als je wilt dat jouw bedrijfsfilm zich onderscheidt en een blijvende indruk achterlaat, is het laten maken van een dronevideo in combinatie met jouw bedrijfsfilm de perfecte keuze. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen te werken aan een visueel meesterwerk dat niet alleen jouw doelgroep aanspreekt, maar ook hun aandacht vasthoudt.

Drone luchtfotografie


Herken je dat? Die eindeloze reeks weinig betekenisvolle foto’s van je pand of terrein? Stel je nu eens voor dat je indrukwekkende luchtfoto’s hebt, genomen vanaf maar liefst 50 meter hoogte, wat neerkomt op 17 verdiepingen. Dat is pas echt opvallend. Bij DutchQuest bieden we een vaste prijs waarvoor we graag bij je langskomen om 10 rechtenvrije foto’s vanuit de lucht te maken. Onze foto’s hebben een indrukwekkende resolutie, waardoor je zelfs posters kunt afdrukken voor promotionele doeleinden. We zullen maximaal 2 uur op locatie zijn om deze bijzondere beelden vast te leggen.

Als je behoefte hebt aan meer foto’s of specifieke processen wilt documenteren die de oorspronkelijke 2 uur overschrijden, kunnen we een aangepaste prijs overeenkomen. De oplevering van de foto’s is direct, maar we raden aan om ze door ons te laten bewerken voor een extra verfijnde uitstraling. Deze bewerking brengt extra kosten met zich mee, maar het resultaat zijn prachtige beelden die je met trots kunt delen met jouw doelgroep.

Bij DutchQuest staan we klaar om alle mogelijkheden met je te bespreken en een op maat gemaakt plan te creëren dat voldoet aan jouw specifieke behoeften en wensen. Neem gerust contact met ons op om de volledige reikwijdte van onze diensten te ontdekken en te zien hoe wij jouw visie naar nieuwe hoogten kunnen tillen met adembenemende luchtfotografie.

Luchtvideo laten maken.

Bij DutchQuest ben je verzekerd van professionele luchtvideo’s, en bovendien doen we dat geheel volgens de wet. In Nederland zijn slechts enkele bedrijven in het bezit van een licentie om legaal te mogen vliegen, en het naleven van deze regels is cruciaal om hoge boetes te vermijden. Vergelijkbaar met autorijden zonder rijbewijs of verzekering is zakelijk vliegen met een drone in Nederland gebonden aan het bezit van een ROC-light. Zonder deze licentie is het zelfs niet mogelijk om je te laten verzekeren tegen eventuele schade, die aanzienlijk kan zijn. Bij DutchQuest nemen we deze verantwoordelijkheid serieus en begrijpen we het belang van strikte naleving van wet- en regelgeving.

Veiligheid staat bij ons voorop, en we nemen uitgebreide voorzorgsmaatregelen. Bij elke vlucht controleren we niet alleen de weersomstandigheden, maar ook of het is toegestaan om op te stijgen in het specifieke luchtruim. Onze verzekering dekt ons tot €1.000.000,-, wat extra gemoedsrust biedt. Onze drones zijn uitgerust met sensoren om obstakels te detecteren en te vermijden, waardoor we optimale veiligheid kunnen waarborgen.

Bij DutchQuest combineren we veiligheid met creativiteit en kwaliteit. Onze drones filmen in 4K, wat resulteert in beeldmateriaal van Hollywood-waardige kwaliteit. Onze ervaren dronepiloot heeft jarenlange ervaring in binnen- en buitenland en streeft niet alleen naar mooie luchtfoto’s, maar ook naar de juiste compositie en beweging om een verpletterende indruk op jouw klanten te maken. Kortom, als je op zoek bent naar adembenemende luchtvideo’s met hoogwaardige kwaliteit en aandacht voor detail, dan is DutchQuest de ideale keuze. Neem gerust contact met ons op om te bespreken hoe wij jouw project naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

Drone video prijzen

Overweeg je om zelf een drone aan te schaffen voor zakelijk gebruik? Hoewel dit enige voorbereiding vergt, is het zeker niet onmogelijk. Verschillende productiebedrijven hebben met succes de overstap naar legaal vliegen gemaakt, en ook wij hebben dit weten te realiseren. Hieronder bieden we een overzicht van de kosten die gepaard gaan met de overstap naar legaal vliegen, zodat je goed geïnformeerd bent over wat je te wachten staat.

 1. Aanschaf drone: Reken op ongeveer €3500,- voor de aanschaf van een prosumer drone, inclusief een aantal batterijen en benodigde accessoires. Bedenk wel dat je waarschijnlijk elke twee jaar een nieuwe drone moet aanschaffen. Voor zakelijk vliegen raden wij absoluut aan om altijd een reserve drone bij je te hebben. Mocht je drone neerstorten of een defect vertonen, wil je geen nee verkopen aan je klant.
 2. Opleidingskosten en examen: Reken op circa €950,- voor opleidingskosten en een examen. Dit omvat over het algemeen twee dagen theorielessen, een handboek, een theorie-examen, een praktijkles en een praktijktoets. Met deze certificaten kun je vervolgens je verzekering aanvragen.
 3. Aansprakelijkheidsverzekering: Verwacht ongeveer €550,- per jaar voor een aansprakelijkheidsverzekering. Dit bedrag is afhankelijk van het type drone dat je vliegt en de resultaten van je praktijktoets. Zorg ervoor dat je voldoende vliegervaring hebt voordat je dit traject instapt, aangezien een betere praktijktoets kan leiden tot lagere verzekeringskosten.
 4. Registratie en ROC-light: Houd rekening met ongeveer €450,- voor het registreren van je drone en het aanvragen van je ROC-light.
 5. Onvoorziene kosten: Denk aan onvoorziene kosten zoals extra batterijen voor een langere vliegtijd.

Al met al bedragen de initiële kosten voor zakelijk vliegen met een prosumer drone ongeveer €5500,-. Hierbij dien je ook rekening te houden met doorlopende kosten, zoals de verzekering. Wij raden sterk aan om altijd een extra drone mee te nemen. Als je echter de voorkeur geeft aan het inhuren van een gelicenseerde dronepiloot met jarenlange ervaring, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Neem contact op

Contact Us

Dit zijn wij

Met passie en kunde maken wij sinds 2012 video’s en 360°. Daarnaast werken wij nauw samen met branding bureaus en freelance professionals. Filmkit is ons service-product waarmee iedereen het filmvak eenvoudig kan leren.

DutchQuest is opgericht door Manuel en Irene. Als producer is Manuel doorgaans je eerste aanspreekpunt. Irene neemt de lead in de post-productie. Samen met ons team gaan we graag de samenwerking aan.

Wat zeggen klanten?

Ze begrepen niet alleen onze verwachtingen maar wisten deze ook te overtreffen– Ruben Hulsbergen, Rabobank

DutchQuest heeft het prachtige talent om precies de sfeer te pakken die ik nodig had– Eva Versteeg, Groene Veters

Begrijpen gelijk wat je wilt, waardoor je snel kan schakelen met DutchQuest – Jaap Goedegebuur, Smyler

Wordt geweldig mee gedacht om je bedrijf op de juiste manier in beeld te brengen– Maarten Dijksma, Zijn