Instructievideo laten maken

Maak contact met video

Instructie video laten maken

Bij DutchQuest kunnen we een krachtige instructievideo maken die jouw bedrijf onderscheidt. Door heldere en visuele uitleg te bieden over de werking van jouw product of dienst, verrijk je de service die je aanbiedt. Dit stimuleert betrokkenheid en voegt een ‘gun factor’ toe aan jouw onderneming, vergelijkbaar met een behulpzame winkelbediende. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en creëer een instructievideo die indruk maakt op jouw doelgroep.

Instructie video aanvraag

Contact Us

Gewoon duidelijk

Van aanvraag tot oplevering hanteren wij een maand, maar bij spoed leveren we binnen een week. Onze video’s variëren doorgaans tussen de €1000 en €5000 ex btw. Onze producties zijn inclusief:

 • Duidelijke planning, draaiboek en script
 • Filmdag met filmmaker en professionele apparatuur
 • Montage met muziek, naamtitels, ondertitels en logo
 • Volledige gebruiksrechten en video in alle formaten
 • Snelle oplevering binnen 5 werkdagen na filmdag

Onze aanpak

Onze aanpak is verdeeld in verschillende fasen: voorbereiding, productie, montage en afronding. Meestal neemt het hele proces van aanvraag tot afronding ongeveer een maand in beslag, maar in bepaalde gevallen kunnen we zelfs binnen een week klaar zijn. De kosten voor onze videoproducties liggen doorgaans tussen de €1000 en €5000, afhankelijk van de complexiteit en omvang van het project.

1. Voorbereiding

 • Tijdens een eerste kennismaking verzamelen we informatie voor een krachtig concept en een duidelijke aanpak.
 • Na deze kennismaking sturen wij een gedetailleerde offerte en planning, zodat je alles op je gemak kunt doornemen.
 • Bij akkoord op de offerte beginnen wij met het opstellen van een helder script, waarbij we jouw feedback nauwkeurig verwerken.
 • Wij stellen een duidelijke planning en draaiboek op voor de productiedag, zodat alle betrokken partijen weten wat er van hen verwacht wordt.
 • Je ontvangt van ons praktische instructies om je optimaal voor te bereiden op de opnames.

2. Productie

 • De meeste van onze video’s worden in slechts één dag opgenomen met een professioneel team van 1 tot 3 mensen.
 • Of het nu in binnen- of buitenland, bij de klant of in de studio is, elke productie is maatwerk.
 • Onze cameramensen zijn vaak zelfregisserend, wat betekent dat ze naast hun camerawerk ook een regieachtergrond hebben. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer voor de mensen voor de camera, wat resulteert in authentieke opnames.

3. Montage

 • Binnen 5 werkdagen na de opnames kun je de eerste montage verwachten.
 • We monteren alle beelden en voegen muziek, voice-over, titelanimaties, logo-animatie, ondertiteling en alles wat in de scriptfase is bepaald toe.
 • Je ontvangt een eerste versie van de video om rustig te bekijken en je feedback met ons te delen.
 • Na maximaal 3 feedbackrondes hebben we een onderscheidende video die je met trots kunt delen.

4. Oplevering

 • Je ontvangt een handige downloadlink waar je de video in elk gewenst formaat kunt downloaden.
 • Je verkrijgt de volledige rechten over de video en al het bronmateriaal.
 • We bewaren alle projectbestanden gedurende 3 jaar, mocht je op een later moment aanpassingen willen laten maken.
 • We staan klaar om je te adviseren over het publiceren van je video en werken samen met gespecialiseerde partners om de video effectief onder specifieke doelgroepen te verspreiden.

Kosten van een instructie video

Hoewel video-productie ongetwijfeld maatwerk is, bieden wij bij DutchQuest toch duidelijke richtprijzen aan. Wanneer je kiest voor een krachtige instructievideo die werkelijk indruk maakt, gaan we zonder twijfel all-in. Van professionele drone-opnamen tot geanimeerde titels, we benutten alle mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw video een doorslaand succes wordt. Ons doel is om altijd binnen enkele dagen na de opdracht tot een oplevering te komen. Dit streven naar efficiëntie en effectiviteit is een integraal onderdeel van onze service om jouw verwachtingen te overtreffen en een hoogwaardige instructievideo te creëren die de beoogde impact heeft. Neem gerust contact met ons op om de details te bespreken en een video-oplossing op maat te vinden die perfect aansluit bij jouw wensen.

Waarom een instructie video

Tegenwoordig kan iedereen wel een instructievideo maken. Maar hoe creëer je een instructievideo die niet alleen informatief is, maar ook klanten aanzet tot actie? Het antwoord ligt in het genereren van betrokkenheid, en dat bereik je door een doeltreffende uitleg te combineren met visueel aantrekkelijke beelden. Bij DutchQuest gaan we verder dan alleen het verklaren van een proces. We verdiepen ons in de doelgroep en proberen de vragen te achterhalen die zij zouden willen stellen. Zodra we die cruciale vraag identificeren, wordt het antwoord het centrale punt van de instructievideo. Op deze manier zijn we niet alleen aan het zenden; we tonen de doelgroep dat we hen respecteren en begrijpen. Bij DutchQuest krijg je een instructievideo die niet alleen effectief communiceert maar ook de gewenste impact heeft! Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken en een instructievideo te laten maken die perfect past bij jouw behoeften en doelstellingen.

Voorbeeld instructie video

Het blijft altijd een uitdaging om de ziel van een organisatie op beeld te laten schitteren, waarbij authenticiteit er echt uitspringt. Het is juist de unieke identiteit van jouw organisatie die mensen verwondert. Een instructievideo laten maken biedt de kans om direct een kijkje in de eigen keuken te geven. Het doel is niet alleen om de doelgroep bekend te maken met jouw product of dienst, maar ook om hen de gelegenheid te geven jou als organisatie te leren kennen. Hierdoor komt de klant dichterbij, en dit vergroot aanzienlijk de kans dat ze voor jou zullen kiezen en van jouw aanbod gebruik zullen maken. Bij DutchQuest begrijpen we het belang van het vangen van de essentie van jouw organisatie en vertalen we dit naar een instructievideo die niet alleen informeert maar ook de persoonlijkheid van jouw bedrijf tot leven brengt. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een instructievideo te laten maken die jouw organisatie op authentieke wijze presenteert.

Zelf een instructie video maken

Misschien overweeg je om zelf een instructiefilmpje te maken. Een instructievideo lijkt immers niets meer dan het uitleggen van een aantal handelingen, toch? Aan de ene kant klopt dit, maar aan de andere kant is hetgeen je overbrengt net zo belangrijk als de manier waarop je het overbrengt. Je benadering is zelfs belangrijker dan de content. Waarom? Omdat je benadering zegt wat je in huis hebt en wie je bent. Je content is kopieerbaar en wordt snel vergeten, terwijl mensen nooit vergeten hoe ze zich voelden toen ze jou ontmoetten.

Een instructievideo is een uitgelezen kans om een goede indruk te maken. Niet omdat je alles weet, maar omdat je laat zien dat je jouw kijker respecteert en begrijpt. Je geeft antwoorden op vragen, laat zien hoe iets werkt, en stelt de kijker gerust. Hoewel je zeker in staat bent om zelf een instructievideo te maken, is het essentieel te beseffen dat je beoordeeld zal worden op de kwaliteit van de video. Als je als organisatie overweegt zelf video’s te maken, zou je DutchQuest als videopartner kunnen omarmen. Op die manier haal je direct een videocontentspecialist in huis die je maandelijks adviseert en de consistentie van je videohuisstijl bewaakt. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken hoe we samen kunnen zorgen voor hoogwaardige instructievideo’s die jouw organisatie op een professionele manier presenteren.

Tarieven van een instructie video laten maken

Tarieven voor het laten maken van een instructievideo variëren sterk. Bij DutchQuest hanteren we transparante richtprijzen, die je hier kunt bekijken. Wij zetten alles op alles om van jouw video een groot succes te maken. Hoewel het zeker een investering is, is het belangrijk om te overwegen wat het je op de lange termijn zal opleveren. Ons ultieme doel is om ervoor te zorgen dat jouw organisatie zich krachtig en onderscheidend in de markt profileert. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een offerte op maat te ontvangen die past bij jouw specifieke wensen en doelen. We staan klaar om je te helpen met hoogwaardige instructievideo’s die een blijvende indruk zullen maken op jouw doelgroep.

Instructie video Haarlem

Of je nu behoefte hebt aan een instructievideo in Haarlem, Amsterdam of Maastricht, wij bedienen heel Nederland. Als je toevallig in de buurt bent, nodigen we je graag uit om langs te komen in onze studio in Haarlem. De deur staat altijd open, de koffie staat klaar, en we kijken ernaar uit om samen te brainstormen over de diverse mogelijkheden die aansluiten bij de behoeften en doelen van jouw organisatie. Het is voor ons een waardevolle gelegenheid om persoonlijk kennis te maken en een beter inzicht te krijgen in jouw visie voor de instructievideo.

Neem contact op

Contact Us

Dit zijn wij

Met passie en kunde maken wij sinds 2012 video’s en 360°. Daarnaast werken wij nauw samen met branding bureaus en freelance professionals. Filmkit is ons service-product waarmee iedereen het filmvak eenvoudig kan leren.

DutchQuest is opgericht door Manuel en Irene. Als producer is Manuel doorgaans je eerste aanspreekpunt. Irene neemt de lead in de post-productie. Samen met ons team gaan we graag de samenwerking aan.

Wat zeggen klanten?

Ze begrepen niet alleen onze verwachtingen maar wisten deze ook te overtreffen– Ruben Hulsbergen, Rabobank

DutchQuest heeft het prachtige talent om precies de sfeer te pakken die ik nodig had– Eva Versteeg, Groene Veters

Begrijpen gelijk wat je wilt, waardoor je snel kan schakelen met DutchQuest – Jaap Goedegebuur, Smyler

Wordt geweldig mee gedacht om je bedrijf op de juiste manier in beeld te brengen– Maarten Dijksma, Zijn