Wervingsvideo laten maken

Maak contact met video

Wervingsvideo laten maken

Bij DutchQuest maken we wervingsvideo’s die potentiële kandidaten aanspreken. Onze dynamische video’s van 30 tot 90 seconden geven een helder beeld van de functie en jouw organisatie. We bieden ook advies over effectieve verspreiding binnen jouw doelgroep, voor maximaal rendement. Voor organisaties die regelmatig wervingsvideo’s nodig hebben, bieden we video-partnerschappen aan voor een doorlopende strategie. Zo zorg je voor consistentie en herkenbaarheid in je wervingscampagnes.

Wervingsvideo aanvraag

Contact Us

Gewoon duidelijk

Van aanvraag tot oplevering hanteren wij een maand, maar bij spoed leveren we binnen een week. Onze wervingsvideo’s variëren doorgaans tussen de €900 en €5000 ex btw. Onze producties zijn inclusief:

 • Duidelijke planning, draaiboek en script
 • Filmdag met filmmaker en professionele apparatuur
 • Montage met muziek, naamtitels, ondertitels en logo
 • Volledige gebruiksrechten en video in alle formaten
 • Snelle oplevering binnen 5 werkdagen na filmdag

Onze aanpak

Onze aanpak is verdeeld in verschillende fasen: voorbereiding, productie, montage en afronding. Meestal neemt het hele proces van aanvraag tot afronding ongeveer een maand in beslag, maar in bepaalde gevallen kunnen we zelfs binnen een week klaar zijn. De kosten voor onze videoproducties liggen doorgaans tussen de €1000 en €5000, afhankelijk van de complexiteit en omvang van het project.

1. Voorbereiding

 • Tijdens een eerste kennismaking verzamelen we informatie voor een krachtig concept en een duidelijke aanpak.
 • Na deze kennismaking sturen wij een gedetailleerde offerte en planning, zodat je alles op je gemak kunt doornemen.
 • Bij akkoord op de offerte beginnen wij met het opstellen van een helder script, waarbij we jouw feedback nauwkeurig verwerken.
 • Wij stellen een duidelijke planning en draaiboek op voor de productiedag, zodat alle betrokken partijen weten wat er van hen verwacht wordt.
 • Je ontvangt van ons praktische instructies om je optimaal voor te bereiden op de opnames.

2. Productie

 • De meeste van onze video’s worden in slechts één dag opgenomen met een professioneel team van 1 tot 3 mensen.
 • Of het nu in binnen- of buitenland, bij de klant of in de studio is, elke productie is maatwerk.
 • Onze cameramensen zijn vaak zelfregisserend, wat betekent dat ze naast hun camerawerk ook een regieachtergrond hebben. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer voor de mensen voor de camera, wat resulteert in authentieke opnames.

3. Montage

 • Binnen 5 werkdagen na de opnames kun je de eerste montage verwachten.
 • We monteren alle beelden en voegen muziek, voice-over, titelanimaties, logo-animatie, ondertiteling en alles wat in de scriptfase is bepaald toe.
 • Je ontvangt een eerste versie van de video om rustig te bekijken en je feedback met ons te delen.
 • Na maximaal 3 feedbackrondes hebben we een onderscheidende video die je met trots kunt delen.

4. Oplevering

 • Je ontvangt een handige downloadlink waar je de video in elk gewenst formaat kunt downloaden.
 • Je verkrijgt de volledige rechten over de video en al het bronmateriaal.
 • We bewaren alle projectbestanden gedurende 3 jaar, mocht je op een later moment aanpassingen willen laten maken.
 • We staan klaar om je te adviseren over het publiceren van je video en werken samen met gespecialiseerde partners om de video effectief onder specifieke doelgroepen te verspreiden.

Kosten van een wervingsvideo laten maken

Een professionele wervingsvideo hoeft absoluut niet prijzig te zijn. Bekijk hierboven onze indicatie prijzen om een idee te krijgen. Onze wervingsvideo’s worden geleverd met een uitgebreid pakket aan diensten, waaronder een op maat gemaakt script, prachtige drone shots, een halve dag filmopnames, geanimeerde titels, deskundige montage en nog veel meer. Dit alles is inbegrepen in een vast pakketbedrag, zodat je zeker weet wat je kunt verwachten zonder verrassingen achteraf.

Ons doel is om binnen 14 dagen jouw wervingsvideo op te leveren, omdat we begrijpen dat tijd cruciaal is in het aantrekken van het juiste talent. Bij DutchQuest geloven we sterk in het potentieel van individuen en de kracht van een goed samengesteld team. Daarom streven we ernaar om iedereen binnen een organisatie in staat te stellen om op zijn of haar best te presteren.

Effectief werven is geen kwestie van lukraak handelen; het is een doelgerichte zoektocht naar de juiste kandidaten. Een goede wervingsvideo fungeert als een op maat gemaakte, aantrekkelijke uitnodiging die de interesse wekt van de juiste kandidaten, en bij DutchQuest zorgen we ervoor dat elke wervingsvideo naadloos aansluit bij de behoeften en cultuur van jouw organisatie.

Waarom een wervingsvideo laten maken

Waarom zou je ervoor kiezen om een wervingsvideo te laten maken? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel eenvoudig. Mensen houden simpelweg van het kijken naar filmpjes. Maar er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan het gebruik van een wervingsvideo. In een wervingsvideo kun je namelijk veel beter laten zien wat een specifieke functie inhoudt dan met alleen tekst of statische afbeeldingen. Door middel van bewegend beeld kun je de sfeer en het karakter van het bedrijf op een veel levendigere manier overbrengen, waardoor potentiële kandidaten een beter beeld krijgen van de bedrijfscultuur.

Een ander belangrijk voordeel van wervingsvideo’s is dat ze helpen om sneller de juiste kandidaten aan te trekken. Mensen die zich aangetrokken voelen tot de cultuur van het bedrijf zullen zich eerder aangesproken voelen door een wervingsvideo dan door een traditionele vacaturetekst. Door de bedrijfscultuur op een authentieke manier te laten zien, kun je potentiële kandidaten effectief filteren op basis van hun affiniteit met het bedrijf.

Kortom, een wervingsvideo maakt het voor kandidaten veel makkelijker om een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet solliciteren naar een functie. Binnen slechts 60 seconden kunnen potentiële kandidaten een goed beeld krijgen van de functie en het team, waardoor ze snel kunnen bepalen of de functie bij hen past en of ze geïnteresseerd zijn om verder te gaan in het sollicitatieproces.

Voorbeeld wervingsvideo

Neem gerust een kijkje bij ons werk om voorbeelden te zien van eerdere wervingsvideo’s die wij hebben geproduceerd. Voordat we aan de slag gaan met het maken van een wervingsvideo, beginnen we altijd met een intakegesprek om een goed begrip te krijgen van de bedrijfscultuur, de functievereisten en de doelgroep. Op basis hiervan stellen we vervolgens vrijblijvend een creatief script op dat de kernwaarden van het bedrijf en de essentie van de functie optimaal weergeeft.

Na goedkeuring van het script plannen we een datum voor de opnames, waarbij we ervoor zorgen dat de sfeer en uitstraling van het bedrijf optimaal worden vastgelegd. We streven ernaar om potentiële kandidaten direct te boeien en te interesseren, daarom besteden we veel aandacht aan het visuele aspect van de video.

Bij de montage van de video houden we rekening met de doelgroep en de gebruikelijke spanningsboog van kijkers, die vaak niet langer is dan 60 seconden. Daarom is het essentieel om binnen de eerste 10 seconden de aandacht van de kijker te grijpen. We richten ons op het tonen van wat voor de kijker belangrijk is, waardoor de wervingsvideo direct relevant en boeiend wordt.

Wervingsvideo betekenis

Een wervingsvideo, ook wel bekend als recruitment video, is een krachtig instrument om geschikte kandidaten aan te trekken die perfect passen bij de bedrijfscultuur en kernwaarden van de organisatie. Het biedt een dieper inzicht in de bedrijfscultuur dan een traditionele vacaturetekst, waardoor potentiële kandidaten een beter gevoel krijgen bij de organisatie en hun rol binnen het bedrijf.

Het grote voordeel van een wervingsvideo is dat het met minder tekst veel meer kan communiceren. Door middel van visuele storytelling kunnen de essentiële aspecten van de organisatie en de functie op een boeiende en effectieve manier worden overgebracht. Bewegende beelden hebben immers de kracht om de verbeelding van de kijker te prikkelen en een blijvende indruk achter te laten.

In vergelijking met traditionele wervingsteksten spreekt een wervingsvideo directer tot de emoties en verbeelding van de kijker, waardoor het een veel effectiever middel is om potentiële kandidaten te bereiken en te overtuigen.

Werving en selectiebureau


Wij specialiseren ons hoofdzakelijk in het creëren van wervingsvideo’s voor werving- en selectiebureaus, maar we merken een groeiende trend waarbij ook uitzendbureaus steeds vaker video gebruiken om hun doelstellingen te behalen. Dit is niet verwonderlijk, gezien de immense kracht van video als communicatiemiddel. Bovendien zien we dat steeds meer organisaties zelf actief op zoek gaan naar geschikte kandidaten, waarbij ze wervingsvideo’s inzetten als een effectief hulpmiddel.

Een belangrijke strategie die hierbij steeds populairder wordt, is het gebruik van Facebook-marketing om wervingsvideo’s te verspreiden. Door deze strategie toe te passen, kunnen organisaties direct potentiële kandidaten bereiken en aanspreken, zonder afhankelijk te zijn van de traditionele kanalen zoals selectiebureaus. Dit biedt niet alleen een kosteneffectieve benadering, maar stelt ook organisaties in staat om een breder publiek te bereiken en hun wervingsproces te optimaliseren.

Videoproductie

Naast het produceren van wervingsvideo’s bieden wij een breed scala aan videoproductiediensten voor allerlei toepassingen. Of het nu gaat om bedrijfsvideo’s, promotievideo’s, instructievideo’s of andere vormen van visuele content, wij staan klaar om als jouw betrouwbare videopartner op te treden. Bovendien zijn we volledig gecertificeerd en gemachtigd om drones te gebruiken voor luchtopnames, waardoor we unieke en dynamische beelden kunnen vastleggen die jouw videoprojecten naar een hoger niveau tillen.

Neem contact op

Contact Us

Dit zijn wij

Met passie en kunde maken wij sinds 2012 video’s en 360°. Daarnaast werken wij nauw samen met branding bureaus en freelance professionals. Filmkit is ons service-product waarmee iedereen het filmvak eenvoudig kan leren.

DutchQuest is opgericht door Manuel en Irene. Als producer is Manuel doorgaans je eerste aanspreekpunt. Irene neemt de lead in de post-productie. Samen met ons team gaan we graag de samenwerking aan.

Wat zeggen klanten?

Ze begrepen niet alleen onze verwachtingen maar wisten deze ook te overtreffen– Ruben Hulsbergen, Rabobank

DutchQuest heeft het prachtige talent om precies de sfeer te pakken die ik nodig had– Eva Versteeg, Groene Veters

Begrijpen gelijk wat je wilt, waardoor je snel kan schakelen met DutchQuest – Jaap Goedegebuur, Smyler

Wordt geweldig mee gedacht om je bedrijf op de juiste manier in beeld te brengen– Maarten Dijksma, Zijn