Instructiefilm laten maken

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Instructiefilm laten maken

Je hebt een product of dienst waar je trots op bent. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Alleen jouw doelgroep moet jouw product of dienst uiteraard ook gaan waarderen. Je wilt immers dat ze overtuigd worden om jouw dienst of product af te nemen. Een instructiefilm laten maken geeft jou de kans om je doelgroep over de streep te trekken. Met een instructiefilm laat je niet alleen zien hoe iets werkt. Je kan gelijk de meerwaarde van je product tonen. Je kan de toepasbaarheid visueel inzichtelijk maken. En bovenal is een instructiefilm direct een toenadering naar jouw doelgroep. Je laat zien dat je om ze geeft. Simpelweg door iets uit te leggen. Het is een extra service die direct betrokkenheid creëert. Bij DutchQuest kan je een doeltreffende instructiefilm laten maken.

Wil jij ook een instructiefilm laten maken? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie.

Videopartner

Onze klanten blijven omdat wij verwachtingen overtreffen

IJzersterk

IJzersterke formats en binnen 48 uur de eerste edit

Impact

Hoogwaardige films met impact voor een eerlijke prijs

Talent

Meer dan 10 jaar ervaring in corporate- en online video

Met trots maken wij doeltreffende video’s voor bedrijven die willen opvallen. Als gelicenseerd drone bedrijf brengen wij jouw organisatie ook nog eens naar grote hoogte.

Kosten van een instructiefilm

Een duidelijke instructiefilm, bekijk hier onze richtprijzen. We pakken graag groots uit. Een complete filmproductie inclusief luchtopnames, bewegende titels en voice over. Alles om een verpletterende indruk op je doelgroep te maken. Ons streven is om binnen 14 dagen op te leveren. Je hoeft dus niet lang te wachten tot je je doelgroep kan overtuigen.

Waarom een instructiefilm

Met een instructiefilm creëer je de gunst van jouw doelgroep. Jouw doelgroep is namelijk altijd op zoek naar de werking en toepasbaarheid van een product of dienst. Met een instructiefilm bied je deze service. Het is als het ware net dat extraatje wat jouw klant over de streep trekt om op aanschaf over te gaan en het maakt jou de betrouwbare partij om mee in zee te gaan. Met een instructiefilm verbind je een product of dienst direct aan jouw organisatie. Daarmee zorgt een instructiefilm direct voor een sterke branding van jouw merk.

Voorbeeld instructiefilm

Een voorbeeld van een recente instructiefilm vind je hieronder. Een instructiefilm zorgt voor beleving. Je laat niet alleen maar informatie achter. Je brengt gevoel over. De kijker krijgt het gevoel dat je geïnteresseerd bent. Geïnteresseerd om vragen te beantwoorden en processen uit te leggen. Je laat zien dat je om je klant geeft. Ook laat je zien dat je gelooft in jouw product of dienst.

Google event
Docu: 24 uur bij
Commercial: ING

Voordelen van een instructiefilm

Het grootste voordeel van een instructiefilm laten maken is dat je jouw doelgroep overtuigd dat je meeleeft. Je biedt informatie die overtuigt en uiterst relevant is voor de kijker. Mensen kijken instructiefilms omdat ze twijfelen. Ze twijfelen of de aangeboden diensten of producten relevant voor hen zijn. Ze twijfelen over de meerwaarde. Een instructiefilm neemt deze twijfel weg. Stel dat jouw concurrent precies dezelfde producten of diensten biedt. Ook dan zal een instructiefilm de doorslag zijn waarom jouw doelgroep voor jou zal kiezen. Jij bent namelijk degene die laat zien dat je je doelgroep serieus neemt. Dat voelt je doelgroep aan. Ook ziet je doelgroep gelijk met wie ze te maken hebben. Uit een platte tekst kan je namelijk niet opmaken met wie een klant te maken heeft. Eén minuut video zegt immers net zoveel als duizend woorden. Daarbij kijken mensen simpel gezegd veel liever een video dan dat ze lezen.

Zelf een instructiefilm maken

Misschien heb je zelf weleens overwogen om een instructiefilm te maken. Dat kan natuurlijk prima. Vergeet nooit dat je in eerste plaatst beoordeeld zal worden op de kwaliteit van je video. Kwaliteit wordt beoordeeld op vele factoren. Weet je bijvoorbeeld wat de spanningsboog van je doelgroep is en wat voor informatie ze precies zoeken. Er is namelijk vaak een groot verschil tussen wat jij wilt zeggen en wat je doelgroep wilt horen. Zo wil jij bijvoorbeeld overbrengen hoeveel pixels jouw tv scherm heeft. Jouw klant zegt dat helemaal niks. Die wilt simpelweg weten hoever hij van z’n tv moet zitten om een ware bioscoop beleving te hebben. Een doeltreffende instructievideo is een ijzersterk marketing tool om je conversie flink toe te laten nemen. Een instructiefilm van slechte kwaliteit zal alleen maar negatieve resultaten opleveren. Denk er dus niet te makkelijk over. Het gaat hier immers om de reputatie van je product, dienst en organisatie. Daarbij is het dus niet onmogelijk om zelf instructiefilms te maken. Zelf raden wij dan aan om bijvoorbeeld een videopartnerschap met ons aan te gaan. Zo kunnen wij de nodige begeleiding geven zodat je de juiste videomarketingstrategie kan hanteren.

Betekenis instructiefilm

Een instructiefilm is een film waarbij informatie over een bepaalde actie wordt overgebracht. Dat kan het hoe, wanneer en waarom van een actie zijn. Met een instructiefilm kan je binnen 90 seconden duidelijk een proces of werking uitleggen. Een instructiefilm kan een extra service van een organisatie zijn om klanten tegemoet te komen in het verstrekken van relevante informatie. Hierdoor creëert een organisatie betrokkenheid bij de doelgroep. Een doeltreffende instructiefilm laat je maken bij DutchQuest.

Neem contact met ons op en ontvang vrijblijvend meer informatie.