Vlog video maken

Video

Videoproductie op maat

Filmkit

Jij filmt, wij doen de rest

360°

360° video en tours

Vlog video maken

Vloggen is hot! En geloof het of niet, het is ook nog eens zeer effectief. Vloggen in authentiek en persoonlijk en dat maakt dat jouw doelgroep zich zeer betrokken voelt bij jouw organisatie. Het is een zeer effectief marketingtool. Tenminste, je moet het wel goed doen. Niemand zit te wachten op saaie en langdradige vlogs. Een vlog video maken kan je prima zelf. Daarbij willen wij jou graag op weg helpen om een vlog strategie te ontwikkelen. Een vlog strategie die werkt.

Met Filmkit heb je alles in huis om zelf professionele video’s te maken. De Filmkit cursus doorloop je zo. De Filmkit tas zit vol met handige tools. En met de huisstijl video template maak je direct indruk.

Vloggen met iPhone

Hoge investeringen nodig? Ach wel nee. Je smartphone is de ideale vlog camera. Je beste camera is de camera die je altijd bij je hebt. Het gaat immers om het vastleggen van de spontane momenten. Denk dus niet dat de drempel een financiële drempel is. De drempel om te beginnen met vloggen is vrijwel altijd angst. Angst om jezelf te presenteren. En de angst dat je denkt dat je het niet goed doet. Wij halen die angst graag bij je weg door je te begeleiden om de ideale vlogger te worden.

Vloggen voor beginners

Je bent nooit te oud of te jong om te beginnen met vloggen. Het gaat allemaal om het presenteren van jouw persoonlijkheid. En dat koppel je aan de content die jouw kijker wilt horen en zien. Het draait dus niet om wat jij wilt zeggen. Het gaat om wat relevant en interessant is voor jouw doelgroep. Wat je ook wilt overbrengen of verkopen, jouw kijker bepaald of het interessant is. Leer dus om jouw boodschap op een leuke manier te kunnen pitchen.

Vlog monteren

Je hebt je vlog opgenomen en nu wil je de content in stukjes knippen. Daarvoor heb je een videomontage programma nodig. Zelf werken wij met Adobe Première, maar er zijn genoeg gratis alternatieven. Google maar eens: Gratis video montage software. Een vlog video maken kan je absoluut zelf. Soms met een beetje begeleiding, dus kom je er zelf niet uit dan helpen we je graag op weg.

Vlog video maken en bewerken met app

Als je je vlog opneemt met je smartphone dan zijn er genoeg gratis of betaalde apps waarmee je je video kan monteren. Ook kan je vaak extra effecten en muziek toevoegen. De techniek is simpeler en toegankelijker dan ooit. Techniek is dus niet meer het excuus om niet te beginnen. Technisch gezien kan iedereen vloggen. Ook jij kan een vlog video maken. Lees verder om een aantal tips te ontvangen.

Vlog vido maken tips voor beginners

Je staat op het punt om te beginnen met vloggen? Hierbij alvast 5 tips:

1: Begin met het volgen van een aantal succesvolle vloggers en probeer te analyseren wat jou aanspreekt aan hun stijl en content. Als het goed is leer je hier het meeste van. Door bewust te analyseren stel je als het ware de vraag: Waarom heeft de vlogger dit of dat gedaan? Zo leer je door bij een ander af te kijken. Er is ook niks mis met iets goeds kopiëren, vervolgens aan te passen en het daarna nog beter te doen.

2: Wees vooral jezelf. Mensen zijn aangetrokken tot authenticiteit. Mensen hebben het ook gelijk door als je niet jezelf bent. Mensen zitten te wachten op jouw persoonlijkheid. Geloof dus in jezelf en wees niet onzeker. Jij bent uniek en hoe dichter je bij jezelf blijft hoe meer mensen jou zullen waarderen.

3: Vraag jezelf constant af: Zitten mensen hier op te wachten? Zitten mensen te wachten op mijn verhaal of boodschap? Ben ik onderscheidend genoeg in mijn benadering? Is mijn boodschap het waard om de aandacht van mensen te krijgen. Zie het leven als een grote tijdlijn waar mensen doorheen scrollen. Zorg dat je opvalt op die tijdlijn door middel van unieke content.

4: Wees consequent! Bepaal je langetermijnstrategie vooraf. Een goede vlogger heeft een lange adem. Met vloggen wil je niets liever dan betrokkenheid creëren met jouw doelgroep. Je bouwt dus een relatie op. Verzeker je doelgroep dat ze je iedere week of maand voorbij zien komen. Mensen houden van regelmaat. Zorg dus dat je die regelmaat kan garanderen.

5: Begin gewoon. Wacht niet langer. Neem je eerste video op en laat ‘m aan vrienden en collega’s zien. Vraag om feedback en leer met feedback omgaan. Zo verbeter je jezelf voordat je eerste vlog online gaat. Uiteindelijk wordt je steeds beter en beter. Mocht je persoonlijk of in groepsverband begeleid willen worden? Neem dan contact met ons op om meer informatie te ontvangen.

Vlog strategie voor organisaties

Veel organisaties en bedrijven zijn zich er al van bewust dat betrokkenheid met je doelgroep essentieel is. Marketing draait om gevoel. Je wilt dat jouw doelgroep een goed gevoel heeft bij jouw organisatie. Een goed gevoel creëer je door net even wat extra’s te doen voor jouw klant. Door te vloggen kom je zo dicht mogelijk bij jouw doelgroep. Je laat zien wie je bent en hoe je organisatie in elkaar steekt. Je laat zien dat je om ze geeft omdat je de tijd neemt om ze persoonlijk aan te spreken. Met vlogs ben je ook in staat om processen te verduidelijken of de werking van een product te tonen. Voor jouw doelgroep voelt dit aan als een extra service. Je laat zien dat je meer biedt dan alleen een product of service. Je laat zien dat er leuke en gepassioneerde mensen bij je organisatie werken. Mensen die graag werken en zich uitsloven voor de klant. Mocht je als organisatie willen vloggen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Neem dat contact met ons op. We helpen je graag op weg. We komen graag bij je langs om de mogelijkheden te presenteren. Van het uitzoeken van de juiste apparatuur tot het bepalen van de stijl. Jij bepaald in hoeverre wij een strategie voor jouw organisatie uitrollen.

Ook kan je er voor kiezen om met ons een video partnerschap aan te gaan. Op die manier omarm je een doorlopende video content marketingstrategie.

Video

Videoproductie op maat

Filmkit

Jij filmt, wij doen de rest

360°

360° video en tours

Heb jij de aandacht?

Zonder te spreken zeg je meer dan je denkt. Communicatie is zoveel meer dan een reeks woorden. Communicatie is aandacht hebben en contact maken. Wij helpen organisaties goed te communiceren met uitstekende videocontent.